Време ли е блясъкът на чуждите звезди в Премиършип да намалее след Брекзит? Поне според смятания за бъдещ кмет на Манчестър Анди Бърнам това би трябвало да се случи. А отборите от града - Юнайтед и Сити - биха били сред най-пострадалите, ако подобно нещо се случи, с оглед на множеството чуждестранни звезди в съставите им. 

Според Бърнам, който е бивш културен секретар на града, е време във Висшата лига да се въведе квота за броя на играчите извън Острова. След като Обединеното кралство напусне Европейския съюз до две години, както би трябвало да се случи след референдума от юни, законът на общността, който осигуряваше свободното придвижване на играчи от Съюза в тимове от други държави-членки, ще отпадне. 

"Английската Висша лига беше създадена с една-едничка цел - да направи по-силен националния отбор. Дали някой може убедено да каже, че това е факт сега? За 25 години Премиършип, имаме само един полуфинал, при това на домашното Европейско първенство. Няма как това да е достатъчно."

"Затова след Брекзит мисля, че трябва да имаме дискусия, в която да помислим за ограничаване на броя чужденци в първенството и въвеждането на квота. Нека Премиършип не става място за дуел между най-добрите играчи в света, а място, в което да израстват повече момчета от тук", сподели Бърнам.