Бившият капитан на германския национален отбор Бастиан Швайнщайгер няма намерение да напуска Манчестър Юнайтед, въпреки че категорично не попада в плановете на мениджъра Жозе Моуриньо. Полузащитникът дори е поставен в трансферната листа, но трудно ще се стигне до негов трансфер. 

32-годишният халф има контракт за още една година с "червените дяволи". И по всичко личи, че тя ще е последната му на "Олд Трафорд", след което обаче няма да продължава кариерата си по европейските терени. Вариантите за него са САЩ и Близкия изток, където ще взима далеч повече пари. 

"Манчестър Юнайтед ще бъде моят последен отбор в Европа. Уважавам всички останали тимове на Стария континент, но Юнайтед беше единственият клуб, който можеше да ме накара да напусна Байерн. Само мога да кажа, че ще бъда готов за всеки един момент, в който отборът ме поиска и има нужда от мен."

"Само това мога да кажа за ситуацията с мен в момента. Искам само да изкажа огромната си благодарност към феновете, които са просто страхотни в отношението си към мен и подкрепата им е феноменална", написа Швайнщайгер в профила си в Туитър.