Статистиката показва, че Жозе Моуриньо е вторият най-лош мениджър в историята на Манчестър Юнайтед. Загубата на „червените дяволи“ от Фенербахче бе петата на тима от началото на сезона, като до момента той е изиграл само 17 мача. Оказва се, че само веднъж до момента в историята на клуба друг треньор се е справил по-зле от Специалния. Това е бил Дейв Секстън, под чието ръководство през 1977-а година, отборът губи 5 двубоя от първите си 15 за кампанията.

Като утеха на Моуриньо може да послужи факта, че легендарният Сър Алекс Фъргюсън се е справил малко по-добре от него – 5 поражения в първите 20 срещи.

Интересно е, че предшествениците на Жозе – Дейвид Мойс и Луис ван Гаал претърпяха петите си загуби в първите си 23 двубоя.

Другият отрицателен рекорд на Моуриньо е поредицата от 5 поредни поражения като гост в Европа, което му се случва за пръв път. Преди да падне от Фенербахче отборът загуби от Фейенорд, Ливърпул, Мидтиланд и Волфсбург, като все пак три от тези мачове бяха при Ван Гаал.

Моуриньо може да постави нов антирекорд, като изведе два отбора до най-лошия им старт в историята на Висшата лига. Ако Манчестър Юнайтед загуби от Суонзи, тимът ще регистрира най-слабото си начало. При равенство "червените дяволи" ще изравнят постижението. От началото на сезона Юнайтед е спечелил 15 точки от 10 мача и има само четири победи.

Предишното най-слабо постижение след 11 срещи бе през 2014 г. под ръководството на Луис Ван Гаал, когато отборът бе събрал 16 точки.