Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо коментира евентуална възможност да се завърне завърне за трети път в бившия си тим Челси. Специалния обясни, че се надява това да не се случва, защото има желание да остане дълги години на „Олд Трафорд“.

Припомняме, че Моуриньо пое „сините“ от Лондон за първи път през 2004-а, като бе начело на тима до 2007-а. През 2013-а португалецът се завърна, но през декември 2015-а заради слаби резултати се раздели с клуба.

„Когато си тръгна от един отбор и знам, че в два различни периода съм им донесъл титли и съм донесъл щастливи моменти на феновете, имам усещането, че съм си свършил работата“, започна Моуриньо.

„Собственикът на Челси реши, че трябва да се разделим. Феновете нямат власт в такива моменти. Те показват ден след ден своята подкрепа. Демонстрираха ми, че ме обичат, но те не могат да променят нищо“.

„В някои латиноамерикански страни, привържениците имат пряко влияние върху процесите в клуба. Там те могат да влияят. Тук обаче не е така“.

Запитан дали би се върнал за трети път в Челси, Моуриньо сподели: „Честно казано се надявам да не се случва. Защото аз бих искал да остана в Юнайтед за много, много години. Надявам се да не ми се налага да търся нов клуб във Висшата лига“.