Отборът на Манчестър Юнайтед се класира за 1/8-финалите във ФА Къп. „Червените дяволи“ се наложиха като гост с 3:1 над Дарби Каунти, който се състезава във второто ниво на английския футбол.

Попаденията за тима, воден от Луис ван Гаал, реализираха последователно Уейн Рууни, Дейли Блинд и Хуан Мата, като тимът беше по-добрият.

Въпреки това, феновете на английския гранд бяха леко обезпокоени, след като до 65-ата минута резултатът беше равен (1:1).

„Червените дяволи“ започнаха много добре мача и още в 3-ата минута стигнаха много близо до мрежата на съперника. Маруан Фелайни намери Уейн Рууни, а той от своя страна чукна към Антони Марсиал, който обаче стреля над вратата.

В 16-ата минута Манчестър Юнайтед поведе с 1:0 на Дарби Каунти след страхотен удар от ъгъла на наказателното поле на Уейн Рууни, като останаха съмнения за засада.

След почти пропуснатото първо полувреме, в 39-ата минута домакините се събудиха. Крис Мартин пусна превъзходен пас към Джордж Торн, който не сгреши за 1:1.

Веднага след това последва атака на „червените дяволи“ и разбъркване в наказателното поле, но все пак защитата на домакините се справи.

След почивката Манчестър Юнайтед излезе категорично да търси успеха. След почивката Антони Марсиал опита с остро центриране, близо до голлинията, да намери свой съотборник, но нито един играч в червено не засече.

В 65-ата минута нахлуващият Дейли Блинд обаче се разписа за 2:1. Точката на спора сложи Хуан Мата в 83-ата минута. След чудесно подаване към Антони Марсиал, той навлезе в наказателното поле, върна към Хуан Мата, който с диагонален шут реализира за крайното 3:1.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS