Отборът на Манчестър Юнайтед претърпя втора поредна загуба. След поражението от Челси през изминалия уикенд, този път тимът на Луис ван Гаал преклони глава пред Евертън. „Червените дяволи“ претърпяха тежък крах с 0:3 на „Гудисън парк“ в мача от 34-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за домакините реализираха Джеймс Маккарти, Джон Стоунс и Кевин Миралас.

Въпреки че Манчестър Юнайтед владееше повече топката, домакините бяха далеч по-съобразителни в ключовите моменти и най-вече в контраатаките.

Още в 5-ата минута домакините откриха резултата след бърза атака отдясно по нападението. Джеймс Маккарти пое топката на границата на наказателното поле, преодоля двама защитници и с мощен удар откри за 1:0.

„Дяволите“ взеха инициативата след попадението, а Маруан Фелайни бе много близо до гола само 120 секунди след попадението на Евертън.

В 35-ата минута домакините стигнаха до второ попадение. След центриране от корнер на Лейтън Бейнс, Джон Стоунс засече с глава за 2:0.

Малко след подновяването на играта на полувремето, Уейн Рууни не успя да се възползва от чудесна възможност да отбележи.

В 74-ата минута защитата на Манчестър Юнайтед изглежда спря, смятайки че подаването на Баркли към Кевин Миралас ще счетено за засада, но такава не бе вдигната и последният реализира с хубав диагонален удар за 3:0.

В края на мача Радамел Фалкао прати топката в мрежата на вратата, но попадение не бе засечено, заради отсъдена засада.

Робин ван Перси се включи като резерва за "червените дяволи" в заключителната част. Холандецът лекуваше контузия в глезена и пропусна мачовете на отбора в последните месеци.  

Загубата бе под номер 7 за Манчестър Юнайтед от началото на сезона в Премиърлийг. Тимът заема 4-о място във временното подреждане с 65 точки, докато Евертън е на 10-а позиция с 44.