Манчестър Юнайтед се наложи с минималното 1:0 при гостуването си на Хъл Сити в мач от третия кръг на Висшата лига.

Под проливния дъжд над "KCOM Стейдиъм" Маркъс Рашфорд се оказа златният джокер за Жозе Моуриньо, като младокът реализира победното попадение в добавеното време.

Ман Юнайтед вече е с три победи от първите си три мача, а за Хъл това бяха първи загубени точки за сезона.

В 10-та минута Златан Ибрахимович отправи първи опасен удар към вратата на домакините, като засече с глава центриране на Антони Марсиал.

Една от най-добрите възможности за Хъл дойде в 26-та минута, когато Люк Шоу се намеси решително, за да спре Робърт Снодграс, връхлитащ да засече центриране отляво.

Най-сериозното положение за Юнайтед дойде в 37-та минута. Мата финтира защитник и стреля, Якупович спаси, но след това Рууни отправи втори удар, вече спрял се в тялото на Къртис Дейвис.

Вече в добавеното време на първото полувреме, поредното невероятно отиграване на Златан отново не стигна за гол. Златан първо бе блокиран, но след това опита да добави с пета, но вече бе в засада.

Нещата не се получаваха за Ман Юнайтед под проливния дъжд над Хъл, и ударите на "червените дяволи" минаваха покрай вратата.

Първата смяна на Жозе Моуриньо бе Хенрик Мхитарян, заменил Антони Марсиал, в 60-та минута.

В 62-та минута Ибрахимович отново имаше добър опит, избит в корнер. Две минути по-късно шведът изведе Хуан Мата, но испанецът бе в засада.

В 75-та минута малко изненадващо Хъл можеше да поведе, след като Том Хъдълстоун стреля силно, и Ерик Баи за малко да отклони топката в собствената си врата.

Дъждът над Хъл продължи да се сипе с пълна сила, и да прави нещата страшно трудни за двата тима.

Резервата Маркъс Рашфорд отправи точен и добър удар по земя от десетина метра, в 79-та минута, но Якупович внимаваше и изби.

Две минути по-късно Мхитарян също опита своя удар, но Къртис Дейвис го блокира навреме.

Погба бе много близо до истината в 88-та минута, с мощен удар от дъгата, но топката отново не пожела да влезе във вратата.

Дейвид Мейлър не успя да даде мечтан гол на домакините, в добавеното време, и ударът му прелетя малко над гредата.

Във втората минута от продължението, Маркъс Рашфорд направи това, което всички звезди преди него не успяха. Уейн Рууни свърши повечето работа, като проби отляво, влезе край аут линията, и просто намери Рашфорд, за когото остана да добави от два метра в мрежата.

Време за реакция нямаше, а Жозе Моуриньо уби финалните секунди със смяна в състава си, за да приключат нещата в полза на Ман Юнайтед.