Бившият играч на Манчестър Юнайтед Луи Саха е силно впечатлен от изявите на своя сънародник Антони Марсиал с екипа на „червените дяволи“. Според французина най-скъпият тийнейджър в историята на футбола притежава същата класа, която и Тиери Анри е демонстрирал на 20-годишна възраст.

През лятото на 2015 година Юнайтед изненада света, като плати 36 милиона паунда на Монако за таланта, който им се отплати с 12 гола в 39 мача във всички турнири. Според Саха, който игра за „червените дяволи“ в периода 2004-2008 година, просто играта се удава твърде лесно на младока.

Топ 10 на най-добрите млади нападатели

„Той определено има качествата и платформата да се труди много здраво в Манчестър Юнайтед“, коментира Саха. „Когато се озовеш на такова място, придобиваш сериозен опит и получаваш повече уважение във Франция. Когато гледате Марсиал в действие, той разполага със същата класа, която показваше Тиери Анри на неговата възраст.“

„Тиери беше наистина решаващ играч и това е аспекта, по който Марсиал трябва да поработи. Той трябва да бъде още по-прецизен и да задава тона с играта си. Всичко му се получава лесно: да владее топката, да бъде силен, да задържа кълбото в правилните моменти, да бележи важни голове и да играе редовно. Дотук той не е изиграл кой знае колко мачове в кариерата си, така че трябва постепенно да адаптира физиката си към това.“

Вестник разкри подробности около трансфера на Марсиал в Юнайтед

„Най-много харесвам у него волята да се усъвършенства. Той слуша и се опитва да върви по правилния път. Не получава много помощ, понеже отборът не е постоянен в изявите си, така че само си представете, ако някои от другите играчи повишат формата си. Така и на него ще му е по-лесно“, допълни Саха.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS