В битка за историята Лестър и Манчестър Юнайтед не можаха да излъчат победител и завършиха наравно 1:1. Този мач ще се запомни с гола на Джейми Варди за 11-и пореден път, с което подобри рекорда на Висшата лига, както и с първото попадение на Бастиан Швайнщайгер с екипа на "червените дяволи". 

В крайна сметка това равенство между първия и втория в класирането от досегашното класиране облагодетелства Манчестър Сити, който ще посрещне новата седмица на върха след победата си над Саутхемптън. 

Мачът започна с равностойна битка между двата тима, като първото положение се откри пред Уейн Рууни в 8-та минута, но тогава ударът му беше слаб и в крайна сметка Каспер Шмайхел изби с лекота. 

Десетина минути след това и Бастиан Швайнщайгер имаше нещо като шанс, но му липсваше точност. В тези моменти домакините разчитаха предимно на контри и при една от тях успяха да смразят противника си в 23-та минута. 

Тогава Каспер Шмайхел пусна към Кристиян Фукс, пред когото се откри цялата половина на Юнайтед. Той тръгна смело напред и изведе на стрелкова позиция Джейми Варди отдясно в наказателното поле. Голмайсторът на "лисиците" показа головия си нюх и с прецизно изпълнение преодоля Давид де Хеа - 1:0. 

Така английският национал записа гол в 11-и пореден мач, с което подобри рекорда на Висшата лига, който досега делеше с Рууд ван Нистелрой. Изобщо в английския елит рекордьор е Джими Дън от сезон 1931-1932, когато вкарва в 12 поредни двубоя. 

Последваха силни минути за домакините, които можеха да удвоят в 31-та минута, но тогава Рияд Марез, който беше изведен сам срещу Де Хеа, стреля в ръцете му и пропиля възможността тимът му да дръпне с два гола аванс. 

"Червените дяволи" вдигнаха оборотите в последните минути на полувремето, като първо Антони Марсиал не можа да вкара от малък ъгъл, а после и Ашли Йънг. В последната минута се стигна до корнер, при който с глава Бастиан Швайнщайгер вкара и така се записа в историята с първия си гол с екипа на Манчестър Юнайтед. 

Така двата тима се оттеглиха на почивка при равенство 1:1. За след подновяването на играта обаче явно не си бяха оставили голове. В 49-та минута Йънг имаше възможност да се разпише, но не успя. 

В 66-та дойде и най-чистото положение след почивката. Тогава Рияд Марез направи страхотен пробив и пусна към Леонардо Уйоа в наказателното поле. Аржентинецът беше сам срещу Де Хеа, но стреля в него и пропиля шанса. Малко след това отново Уйоа не беше точен и с това се изчерпаха положенията за Лестър в този мач. 

Последваха няколко възможности за "червените дяволи", но Мемфис Депай с изстрела си от вратарското поле и на Матео Дармиан в последните секунди не се увенчаха с успех. Така двата тима се оттеглиха само с по точка. 

Това позволи на Манчестър Сити да е лидер след този кръг с 29 точки, колкото събра и Лестър, но е с по-лоша голова разлика. Манчестър Юнайтед е трети с 28, но дебне от втора позиция.