Манчестър Юнайтед спечели 173-ото дерби на Манчестър и по този начин изхвърли Сити от турнира за Купата на Лигата. Хуан Мата бе големият герой за "червените дяволи", реализирайки единствения гол в двубоя.

Пеп Гуардиола бе заложил на по-голяма част от своите резервни футболисти, но те не успяха да покажат себе си в добра светлина. Двубоят на "Олд Трафорд" не бе сред най-вълнуващите като положенията пред двете врати бяха рядкост. Юнайтед обаче бе по-острият отбор в двубоя и в крайна сметка заслужено се класира за 1/4-финалите на турнира.

Така след поражението на Юнайтед в първото градско дерби за сезона, сега Жозе Моуриньо записа четвъртата си победа в сблъсъците с Пеп Гуардиола, а по този начин задълбочи и кризата на "гражданите", които вече 6 двубоя нямат победа. Това е и най-дългата серия без победа в кариерата на испанеца.

Първото положение в мача бе в полза на Манчестър Сити и се откри пред Ихеаначо, който засече с глава центриране отдясно, но стреля над вратата.

В 10-а минута Алейш Гарсия бе свален в наказателното поле и "гражданите" имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена.

Юнайтед владееше повече топката, но през първата част стигна едва до две по-добри възможности, които дойдоха в рамките на 3 минути.

В 35-ата Златан Ибрахимович стреля от добра позиция, но над вратата. Малко по-късно пък шведът изведе прекрасно Маркъс Рашфорд в наказателното поле, младият нападател обаче се забави и изстрелът му бе блокиран.

Юнайтед започна доста по-добре второто полувреме и още в 49-ата минута бе много близо до гола. Ибрахимович изведе по отличен начин Пол Погба, който стреля от удобна позиция, но Уили Кабайеро се намеси блестящо, докосна топката с пръстите си, след която тя срещна гредата и излезе в корнер.

Закономерно с оглед на случващото се на терена Юнайтед успя да поведе в 54-ата минута. Златан Ибрахимович се пребори за топката след единоборство във въздуха, влезе в наказателното поле и подаде встрани към Андер Ерера. Той обаче се строполи на земята след съприкосновение с Фернандо. Така топката стигна до Хуан Мата, който с точен изстрел вкара за 1:0.

В 64-ата минута Рашфорд центрира добре към Ибрахимович, който обаче не уцели топката и така изпусна добър шанс да удвои аванса на своя отбор.

Това бе и последното по-интересно положение в двубоя. До края играта бе предимно в центъра на терена и нови голове не паднаха.

На четвъртфиналите Юнайтед ще бъде домакин на Уест Хем, който в същото време победи Челси с 2:1.