Отборът на Манчестър Юнайтед се завърна на победния път по фамозен начин. „Червените дяволи“ посрамиха шампиона Лестър, побеждавайки го на своя „Олд Трафорд“ с 4:1. Така Юнайтед се завърна на победния път във Висшата лига, след като в последните си два мача срещу Манчестър Сити и Уотфорд, регистрира две тежки загуби.

Голямата новина преди двубоя бе, че капитанът на тима Уейн Рууни бе оставен на пейката, а мениджърът на тима Жозе Моуриньо заложи на младоците Джеси Лингард и Маркъс Рашфорд, които трябваха да подпомагат единствения нападател в схемата на „червените дяволи“ Златан Ибрахимович.

Мачът на „Олд Трафорд“ започна с леко териториално предимство, което обаче не доведе до много затруднения за защитата на Лестър. Първата интересна ситуация в двубоя дойде в 7-ата минута, когато Златан Ибрахимович се озова на стрелкова позиция. След центриране отдясно, шведът овладя в наказателното поле и пробва труден удар от въздуха, който премина над вратата на гостите.

Футболистите на Лестър се опитаха да отговорят с два последователни удара към вратата на домакините, дело на Кристиан Фукс и Роберт Хут, които обаче не доведоха до желания резултат.

Постепенно натискът на „червените дяволи“ се засили осезаемо. Бързите атаки на домакините, често изненадваха отбраната на Лестър, която на моменти допускаше наивни грешки.

Юнайтед постигна своето в 22-ата минута, когато поведе в резултата. След изпълнение на корнер, Крис Смолинг бе най-съобразителен в наказателното поле и с глава порази целта – 1:0.

Попадението допълнително окрили тима на Жозе Моуриньо, който продължи да показва много по-разнообразна и интересна игра в предни позиции. Само три минути след откриването на резултата, след чудесна контраатака, Ибрахимович изведе Маркъс Рашфорд сам срещу вратаря, но първото му докосване не бе от най-добра класа и топката му избяга. Все пак Рашфорд успя да отправи удар, но той бе твърдо неточен.

Веднага след това Ибрахимович показа завидни умения, след като получи трудна топка в наказателното поле, спря на гърди с гръб към вратата и стреля от въздуха, но коженото кълбо профуча на сантиметри от напречната греда.

В последните десет минути на първата част Манчестър Юнайтед просто се забавляваше. Възпитаниците на Жозе Моуриньо буквално разсипаха своя противник, отбелязвайки три безответни попадения само в рамките на пет минути.

В 37-ата минута Хуан Мата се разписа след брилянтна триходова акция в наказателното поле на гостите. Испанецът получи топката около точката на дузпата, където бе оставен непокрит и с премерен удар в десния ъгъл на вратата на остави шансове на Цилер.

Три по-късно Маркъс Рашфорд се оказа на точното място след заучено изпълнение от корнер и от метър нямаше как да сгреши. До края на първата част остана време рекордната покупка Пол Погба да реализира дебютното си попадение с фланелката на „червените дяволи“. Поредният гол във вратата на Лестър дойде отново след изпълнение на статично положение. Френският национал засече топката с глава, пращайки я в мрежата за 4:0.

На почивката наставникът на гостите Клаудио Раниери извърши две промени в състава си, вадейки двете си най-големи звезди – Риад Марез и Джейми Варди. На техните места на терена се появиха съответно Анди Кинг и Демарай Грей.

След „тихи“ първи минути на втората част, именно появилия се на почивката Грей взриви трибуните. Резервата на Лестър отбеляза изключителен гол, след като преодоля с лекота Антонио Валенсия и Джеси Лингард и със страховит удар по диагонала, препарира Давид де Хеа.

За съжаление на препълнения „Олд Трафорд“, през второто полувреме зрителите не видяха шоуто от първата част, като интересните ситуации пред двете врати бяха далеч по-малко.

Разчитайки на комфортната си преднина от цели три гола, домакините приеха играта малко по-дълбоко в своята половина и спокойно изчакваха своите възможности в мача.

Демарай Грей бе близо до реализирането на второ попадение, досущ като първия гол във вратата на Де Хеа, но този път испанският национал действа подобаващо и успя да избие в корнер със сетни усилия. 

До края на срещата двубоят просто се доиграваше, а загубата за Лестър е трета от началото на сезона. „Лисиците“ записаха толкова поражение през цялата изминала кампания, в който отборът спечели така бленуваната титла, шокирайки футболния свят.