Преминаването на Жозе Моуриньо в Манчестър Юнайтед се бави поради един много любопитен момент в договорните му отношения.

„Сън“ информира, че проблемът произлиза от факта, че бившият му клуб Челси все още притежава правата за името на специалиста.

Официалното обявяване на споразумението между Моуриньо и Манчестър Юнайтед се бави най-вече заради правните спорове. Основният момент е именно този – Челси има правата върху името на Жозе Моуриньо.

Сагата Жозе Моуриньо – Манчестър Юн продължава

Според Европейската централа, отговаряща за интелектуалната собственост, името „Жозе Моуриньо“ е интелектуална собственост на лондончани при това от 2005 година. Под името на португалеца се продават пет различни вида търговски стоки, сред които дори бельо.

Анчелоти: От Моу и Юнайтед ще излезе хубава двойка

Португалецът на два пъти напуска Челси, но едва сега това се превърна в пречка да поеме нов клуб. Специалистът не е очаквал да се окаже проблем и при преминаването му в Манчестър Юнайтед.

Жозе Моуриньо вече е постигнал споразумение с „червените дяволи“ за личните си условия.

Според Sky Sports проблем има и със спонсорските договори на португалеца. Става дума за реклама на часовници и автомобили. Според изданието обаче треньорът ще подпише своя контракт още в петък, 27 май.