Новата звезда на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович заяви, че упражнява уникално въздействие върху феновете на Манчестър Сити. Шведът твърди, че щом последните го срещнат на улицата, веднага сменят клубните си пристрастия

35-годишният играч тази вече ще е титуляр в градското дерби от осминафиналите в Купата на Лигата в Англия. Мачът е доста важен и за двата тима, които ще се опитат да се отърсят от негативните си резултати напоследък.

Въпреки залога Златан показа своето чувство за хумор. „Срещнах доста фенове на Сити досега, но когато ме срещнат, стават фенове на Юнайтед“, коментира Ибра.

„Виждам разлика между другите места, в които съм бил, и Англия. Разбира се, страстта към играта е тук, хората са много дейни в празнуването с отбора и подкрепата от трибуните. Играл съм в доста други тежки дербита в други страни, където нещата отиват отвъд предела и вече не става дума за футбол. Бил съм на места, където не е хубаво да се появяваш.“

„Искам хората да идват на стадиона, да се радват на играта и в същото време да крещят за отбора си. Ние, играчите искаме да им се отблагодарим с игра, особено на малките деца“, добави Ибрахимович.