Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Маруан Фелаини по всяка вероятност ще отнесе наказание от Футболната асоциация на Англия, след като бе заснет умишлено да удря с лакът в гърлото Роберт Хут от Лестър.

Днешният двубой между „червените дяволи“ и кандидат-шампиона на „Олд Трафорд“ приключи при равенство 1:1, което още не дава повод на Лестър да празнува шампионската титла. В хода на срещата гостите останаха с 10 души, след като в края на мача за два жълти картона бе изгонен Дани Дринкуотър.

Нямаше да е несправедливо да се каже, че може би и Юнайтед трябваше да остане с човек по-малко след откровено грубата проява на Фелаини. Случката се разигра в 22-ата минута, когато белгиеца и Хут се бореха за позиция преди изпълнението на ъглов удар. Двамата ползваха обичайните за Острова прийоми като дърпане за фланелките и блъскане, преди германецът да хване Фелаини за косата. Последният реагира с мълниеносен удар в гръкляна на съперника си, който избегна втория опит само заради факта, че болката го накара да се свие за миг.