Само няколко минути не стигнаха на Манчестър Юнайтед да се поздрави с успех в тежкото си гостуване на Евертън. "Червените дяволи" водеха с 1:0 до 88-та минута, но тогава Маруан Фелайни, който се беше появил само минути по-рано, направи по много глупав начин дузпа, от която Лейтън Бейнс изравни. 

Не, че това равенство устройваше и двата отбора, но в крайна сметка беше справедливо. А иначе гостите бяха повели с гол на Златан Ибрахимович, при чийто удар топката срещна две от гредите, поразходи се по голлинията и я премина, точно преди да бъде изчистена от Шеймъс Коулман. 

Първата част започна доста равностойно, като и двата тима не искаха да рискуват излишно. Домакините бяха малко по-активни и в самото начало опасно центриране на Кевин Миралас прати центриране в наказателното поле, но сантиметри разделиха Ромелу Лукаку да засече топката и да я прати в мрежата. 

В тези минути "карамелите" задушаваха всяка една атака на противника и рядко му позволяваха да стреля към вратата на Маартен Стекеленбург. Единствено Пол Погба пробва далечен удар, но без да затрудни холандеца. 

Най-спорната ситуация в този мач беше в 17-та минута. Тогава Маркос Рохо влезе брутално с двата си крака на Идриса Гей от Евертън и въобще не игра с топката, а отнесе крака на ганаеца. Но реферът Майкъл Оливър вместо да го изгони, му показа само жълт картон. 

Десетина минути след това имаше още една хубава ситуация за мърсисайдци, когато опасно центриране на Яник Боласие не беше засечено за сантиметри от Кевин Миралас, за да бъде пратена топката в мрежата за първи път. 

Най-логичното нещо през тази първа част щеше да бъде да няма голове. Но в 42-та минута статуквото беше нарушено. При това с невероятен къс магия от Златан Ибрахимович. 

Шведът беше изпуснат от прекия си пазач и въпреки че имаше човек на гърба му, вратарят Стекеленбург тръгна да го пресреща. Ибра се възползва от това и го прехвърли. Топката се удари в горната греда, после в дясната, поразходи се по голлинията и тъкмо когато Шеймъс Коулмън отиде да я чисти, я премина и голът беше зачетен. 

Така почивката дойде с едно попадение аванс на гостите, които се разписаха при първия си точен удар в очертанията на вратата. А след почивката интензитетът на двубоя беше доста по-голям и имаше доста интересни ситуации. 

Първата от тях дойде в 53-та минута, когато Кевин Миралас се измъкна зад защитата на "червените дяволи" и искаше да разстреля с шута си Давид де Хеа. Мощният му изстрел обаче беше отразен с рамо от испанеца. 

В следващите минути обаче и гостите се развихриха и само могат да съжаляват, че не удвоиха аванса си. Първо в 57-та минута Ибрахимович стреля от около 5-6 метра, но в последния момент защитник изби и предотврати гола. 

В 60-та минута шанс се откри и пред Хенрих Мхитарян, който стреля в близост до лявата греда, но и неговият опит за попадение беше блокиран. А още по-чисто беше положението в 61-та минута. Тогава се стигна до поредица удари, последният от които беше на Андер Ерера от 2-3 метра, но право в дясната греда. 

Но след това стъписване играчите на Евертън се посъвзеха и тръгнаха по-смело напред. Те имаха няколко интересни възможности, но не толкова чисти. Такава дойде в 75-та минута, когато Идриса Гей стреля от дистанция, но Де Хеа изби. 

Още една страхотна възможност се откри пред Мейсън Холгейт от "карамелите" в 77-та минута, но ударът му с глава след центриране от пряк свободен удар на Жерар Деулофеу мина на сантиметри над напречната греда и излезе в аут. 

В тези минути вратата на "червените дяволи" се беше превърнала в истинско стрелбище. Поредния шанс пропиля Енер Валенсия в 81-та минута, когато с глава от вратарското поле стреля в ръцете на Давид де Хеа, който беше на мястото си. 

Този натиск нямаше как да не даде резултат. В 88-та минута домакините стигнаха до дузпа. Тогава бившият играч на мърсисайдци Маруан Фелайни влезе по безумен начин при една борба за топката и спъна Енер Валенсия. Все пак трябва да се отбележи, че играчът на Евертън падна сравнително леко, но съприкосновение имаше. 

Зад топката застана Лейтън Бейнс и вкара за 1:1. А малко след това имаше още два шанса за неговия отбор, като при втория, който беше в продължението, именно Бейнс изпусна да се превърне в герой, след като мощният му шут беше спасен от Де Хеа. 

В крайна сметка, въпреки натиска и на двата тима до края, повече попадения не паднаха и те взеха по точка. Тя обаче ги отдалечи от амбициите им за челните места и остават съответно с 21 точки за Юнайтед и 20 за Евертън.