Пропадането на Манчестър Юнайтед продължава с пълна сила. „Червените дяволи“ записаха трето поредно поражение във Висшата лига на Англия. Тимът, воден от Луис ван Гаал, загуби с 0:1 на „Олд Трафорд“ от Уест Бромич в мач от 35-ия кръг на Премиърлийг.

След пораженията от Челси и Евертън, Манчестър Юнайтед отново стъпи на криво и даде повод на Ливърпул да продължи битката за четвъртото място и зона Шампионска лига. „Червените дяволи“ са четвърти с 65 точки, с 4 повече от мърсисайдци.

През първото полувреме Робин ван Перси създаде най-опасното положение преди почивката, като стреля в очертанията на вратата, но стражът на гостите с магическо отиграване спаси мрежата си.

По-интересните събития се развиха през второто полувреме.

В 64-ата минута Уест Бромич стигна до попадение, след като Крис Брънт стреля от пряк свободен удар, топката рикошира в Йонас Олсон и се оказа зад гърба на Давид де Хеа за 1:0.

10 минути по-късно главният рефер отсъди дузпа в полза на домакините. Саидо Берахино игра с ръка точно на границата на наказателното поле, а съдията не се забави да отсъди наказателния удар. Вратарят на Уест Бром обаче хвана ъгъла на Робин ван Перси, с което се превърна в герой за своя тим за успеха с крайното 1:0.

Малко преди финала натискът на домакините се увеличи, но Анхел Ди Мария и Ван Перси не успяха да отбележат желания гол.