Отборът на Манчестър Юнайтед се наложи с 3:1 над Лестър в мач от 23-я кръг на Висшата лига. С голове на Робин ван Перси, Радамел Фалкао и автогол на Уес Морган момчетата на Луис ван Гаал се поздравиха с трите точки. Почетното попадение за „лисиците“ падна в края и бе дело на Марчин Василевски.

Юнайтед започна мача уверено и наложи своята доминация още в първите минути. Възпитаниците на Луис Ван Гаал владееха повече топката и упражниха натиск, а голът не закъсня. Попадението дойде след 27 минути игра, а негов автор бе Робин ван Перси. Холандецът бе изведен в наказателното поле, остана сам срещу вратаря и направи 1:0 за радост на феновете, изпълнили „Олд Трафорд“. Все пак останаха сериозни съмнения за засада, в която се е намирал холандецът.

Попадението приповдигна настроението в редиците на „червените дяволи“, а така дойде и вторият гол. В 32-ата минута след скоростна атака минала от ляво, топката стигна до Радамел Фалкао, който успя да я вкара в мрежата на Лестър за 2:0.

До края на първото полувреме, Юнайтед продължи да атакува, а това доведе до нови грешки в редиците на гостите. Минута преди края на редовното време на първата част Уес Морган си отбеляза автогол. При едно центриране от корнер от ляво, по грешка Морган насочи топката в собствената си врата за 3:0.

През втората част мачът навлезе в по-спокойно русло. Момчетата на Луис ван Гаал продължиха да са по-активният състав на терена, а в 58-ата минута Аднан Янузай изезе на добра позиция, като можеше да покоси противниковата мрежа за пореден път, но не успя.

10 минути преди края на мача се забеляза изключително оживление в редиците на „лисиците“. В 80-ата минута Марчин Василевски засече с глава центриране и намали на 1:3. Малко след това гостите стигнаха и до нова възможност, но без резултат.

В класирането Юнайтед е 3-и с 43 точки, а Лестър е последен, 20-и, със 17.