Манчестър Юнайтед потвърди привличането на аржентинския национален вратар Серхио Ромеро, който подписа тригодишен договор с клуба.

28-годишният вратар е свободен агент и е привлечен от „червените дяволи“ за заместник на Виктор Валдес, който със сигурност няма да остане на „Олд Трафорд“.

Ромеро и Луис ван Гаал се познават отлично от престоя на двамата в АЗ Алкмаар, когато отборът спечели шампионската титла в Ередивизие през 2009 година.

Аржентинецът вече се присъедини към подготовката на Манчестър Юнайтед в САЩ.

„Изключително много съм щастлив от трансфера ми в Манчестър Юнайтед. Да играя за един от най-големите клубове в света е сбъдната мечта. Луис ван Гаал е фантастичен мениджър. Нямам търпение да започна да тренирам с новите ми съотборници. Това е голямо предизвикателство в моята кариера“, коментира Ромеро.

„Серхио Ромеро е националният вратар на Аржентина. Познавам неговите качества отлично, тъй като съм му бил треньор в АЗ Алкмаар. Разчитах на него, когато той бе на 19 години. Той бе един обещаващ талант. Станахме шампиони с отбор, който има по-скромни възможности. В ситуацията, в която се намираме бе много важно да вземем нов вратар и да имаме сигурост на този пост независимо от това, което ще се случи с Давид де Хеа. Мисля, че за нас привличането на Серхио Ромеро е много добър ход“, сподели Луис ван Гаал.