Бившият съотборник на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед Джи Сун Парк се завръща на "Олд Трафорд". Южнокореецът вече спря с футбола, но беше поканен от "червените дяволи" за техен посланик. 

Той ще направи емоционалното завръщане при тима на 5 октомври, когато е мачът с Евертън. Азиатецът ще бъде на трибуните заедно с бившия мениджър на клуба сър Алекс Фъргюсън, който има същите функции. 

Парк ще участва като част от делегациите на отбора при определени мероприятия и ще има задачата да се свързва с партньорите и да ги рекламира. Договорът му влиза в сила от днес, но не е оповестен срокът му. 

"Имам велики спомени с този отбор и се радвам, че ми беше оказана честта да се върна тук като посланик. Нямам търпение отново да се срещам с великите ни фенове, които винаги са ме подкрепяли", сподели кореецът.

Той прекара седем години на "Олд Трафорд" - между 2005 и 2012 г. След това отиде в КПР, а последният сезон в кариерата му беше миналият, когато носеше екипа на ПСВ Айндховен, от който тръгна за големия футбол в Европа. 

Джи Сун Парк сложи край на кариерата си на 14 май тази година, като изтъкна като повод за това постоянните проблеми с контузия на коляното, които му попречиха да поиграе още няколко сезона. Той се отказа само на 33 години.