Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал ще се включи на летния пазар в търсене на нов нападател, въпреки че разполага с достатъчно опции на този пост. Според вестник "Дейли Стар", "червените дяволи" е опитат да привлекат Кристиан Бентеке от Астън Вила. 

Белгиецът прави феноменална втора част на сезона или по-точно след идването на Тим Шърууд на мениджърския пост няма спиране. Но бирмингамци едва ли ще устоят на оферта от 25 млн. паунда, каквато всъщност готвят от "Олд Трафорд". 

Ван Гаал иска нов таран, защото няма да задържи Радамел Фалкао. Колумбиецът е вече на 29 години, а би струвал 60 млн. паунда на Юнайтед, ако бъде привлечен за постоянно. Затова холандецът се е ориентирал към по-млади и ефективни кандидатури. 

Бентеке има още две години от договора си с Вила, но едва ли от клуба могат да му предложат нещо, с което да го задържат при интерес от "червените дяволи". Голямата цел на бирмингамци е да се спасят от изпадане, докато грандът може да му предложи участие в Шампионската лига следващия сезон.