Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа скоро ще стане най-скъпоплатеният играч на поста си в света. Агентът му Жорже Мендеш пристига в понеделник в Англия и ще преговаря с ръководството на клуба му за новия договор. 

Очаква се "червените дяволи" да му предложат седмична заплата от 140 хил. паунда. Те искат да прибавят още пет години към сегашния му контракт и това ще направи испанеца един от играчите с най-високи заплати на "Олд Трафорд" и със сигурност с най-високата на този пост в света.

Но не възнаграждението е спънката при преговорите между двете страни. Мендеш ще настоява за включването на специална клауза за разтрогването на контракта му, която да е в размер на 35 млн. паунда. 

От Юнайтед са наясно, че няма как да не включат подобна клауза, защото Реал Мадрид ще направи всичко възможно да отмъкне стража рано или късно. От там настояват обаче тя да е поне в размер на 50 млн. паунда. 

Това се очаква да е точката, по която ще има най-разгорещени дискусии. Но с оглед на факта, че други разногласия между страните няма, сделка би трябвало да бъде постигната в близките дни. Де Хеа има договор до 2016 г.