Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик се е възстановил от леката си контузия и ще може да вземе участие в утрешното дерби с Ливърпул. Това разкри мениджърът на "червените дяволи" Луис ван Гаал на днешната си пресконференция.

Опитният халф напусна лагера на английския национален отбор миналата седмица, но травмата му не е сериозна и той ще попадне в групата за утрешния двубой. На вратата на Юнайтед пък може да се завърне испанският страж Давид де Хеа, който днес подписа нов договор с клуба. "Неговата глава вече е празна, което е много важно, той може да се концентрира върху мача. Сега трябва да преценим какво е състоянието му на тренировка. Ще видим дали ще играе утре", обясни Ван Гаал.

Холандският специалист разкри, че централният защитник Фил Джоунс е близо до подновяване на тренировки. "Тромбът в крака му вече е изчистен, но имаме нужда от позволението на специалистите в болницата, за да може той да поднови тренировка. Мисля, че това ще се случи през следващата седмица", коментира треньорът на Юнайтед.