Легендата на холандския футбол Йохан Кройф „хвърли камъни в градината“ на своя сънародник Луис ван Гаал, като заяви, че неговият Манчестър Юнайтед се е заблудил относно игровото ниво, на което се намира.

През уикенда „червените дяволи“ паднаха тежко при визитата си на Арсенал с 0:3 и загубиха лидерската си позиция в шампионата, където се намираха преди 8-ия кръг на Висшата лига. Именно това даде надежда на феновете за атака на титлата след дългогодишно отсъствие от челото, още повече, че през лятото бяха привлечени футболисти като Бастиан Швайнщайгер, Мемфис Депая, Морган Шнайдерлин, Матео Дармиан и Антони Марсиал.

Въпреки това Кройф не е никак убеден, че Юнайтед е в състояние да налага доминация срещу опонентите си на терена. „Те не доминират, а аз харесвам доминиращия футбол“, отчете бележитият специалист.

„Когато си мениджър на Манчестър Юнайтед, играчите трябва да играят така, както ти искаш. Юнайтед не го прави в момента. Не смятам, че Ван Гаал е станал твърде внимателен, но е странно, защото срещу силните противници Юнайтед се представя качествено, докато изпитва трудности с по-скромните протвници“, добави Кройф.