Манчестър Юнайтед гостува на „Стамфорд Бридж“ на лидера в Премиършип Челси в мач от 33-я кръг. „Червените дяволи“ изостават на осем точки от „сините“, които са и с мач по-малко. Манчестър Юнайтед има последния шанс да върне интригата за битката за титлата с оглед факта, че в следващия кръг на Челси му предстои още един възлов мач срещу Арсенал на „Емирейтс“.

Дербито между Челси и Ман Юнайтед можете да гледате на живо в ефира на Diema Sport и в платформата Gong Play в събота, от 19.30 часа.

Задачата на водения от Луис ван Гаал отбор обаче не изглежда никак лесна, защото Челси не познава вкуса на загубата на „Стамфорд Бридж“ през настоящия сезон в Премиършип. Не само това, но единственото поражение на „сините“ у дома през кампанията бе от Брадфорд за Купата на Англия. Челси е в серия от 16 домакински мача без загуба.

Челси няма загуба в последните си четири мача срещу Манчестър Юнайтед, като е допуснал едва два гола. „Сините“ са единственият отбор в лигата, който има повече победи срещу Манчестър Юнайтед, отколкото загуби. Челси има 15 успеха срещу „червените дяволи“, допуснал е 13 загуби, а 17 мача са завършили без победител.

Манчестър Юнайтед е спечелил едва шест от последните си 23 двубоя срещу Челси. „Червените дяволи“ имат пет победи на „Стамфорд Бридж“ в ерата на Висшата лига.

Последната домакинска загуба на Челси в Премиършип е на 19 април миналата година от Съндърланд.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал има сериозни кадрови проблеми, тъй като не може да разчита на контузените Майкъл Карик, Дейли Блинд, Фил Джоунс и Маркос Рохо, а Джони Евънс е наказан. Единствените играчи в дефанивен план, които са на разположение на холандеца са Крис Смолинг, Пади МакНеър и Тайлър Блекет.

В редиците на Челси се завръща Лоик Реми, който ще бъде на разположение на Жозе Моуриньо, след като пропусна последния мач срещу КПР. Диего Коща ще пропусне двубоя срещу Мначестър Юнайтед, но ще се завърне по-рано от очакваното – срещу Арсенал през следващата седмица.

Дербито между Челси и Ман Юнайтед можете да гледате на живо в ефира на Diema Sport и в платформата Gong Play в събота, от 19.30 часа.