След засилената активност на ръководството на Манчестър Юнайтед по привличането на нови попълнения, в последните часове от трансферния прозорец се очакват и доста напускащи "Олд Трафорд". Поне трима играчи са пред продажби, пишат медиите в Англия и Европа. 

Според френския вестник "Екип", вече има един продаден от тази сутрин. Това е японецът Шинджи Кагава, който вече е в Дортмунд. Очаква се по обед той да подпише четиригодишен договор с бившия си клуб Борусия. 

За неговите услуги вестфалците ще платят 8 млн. евро. Азиатецът не попада в сметките на мениджъра Луис ван Гаал, а Марко Ройс се изпусна още вчера, че Кагава е подписал. Очаква се официално потвърждение в следващите часове. 

Много близо до напускане са още нападателят Дани Уелбек и халфът Том Клевърли. Първият не иска да напуска, пише "Дейли Мейл". Английският национал обаче е наясно, че не може да пребори конкуренцията и ще си тръгне, но предпочита да е под наем, за да може да се завърне при "червените дяволи". 

Той е искан от Тотнъм и Арсенал и ако някой от двата лондонски съперника извади 10 млн. паунда, ще го има в състава си за постоянно. В Англия спрягат и Евертън сред заинтересованите отбори, но "карамелите" вече подсилиха достатъчно атаката си с Ромелу Лукаку и Самуел Ето'о. 

Клевърли пък е обект на трансферна битка между Астън Вила и Хъл Сити. За неговия подпис "червените дяволи" очакват между 6 и 8 млн. паунда, като и неговото бъдеще изглежда сигурно извън "Олд Трафорд". 

В Испания пък написаха, че Реал Мадрид иска Хавиер Ернандес. Мексиканецът също не е в плановете на Ван Гаал, а според "Ел Конфиденсиал", "белите" са готови да дадат 20 млн. евро за него. Такава сделка устройва чудесно холандеца и той няма да задържа нападателя, ако получи официалната оферта. 

В същото време, днес се очаква договор да подпише и последното ново попълнение Далей Блинд. В момента той минава медицинските прегледи и след като уточни и личните си условия днес следобед, ще подпише договор за пет години.