Звездата на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси намекна, че обмисля да напусне клуба.

Нападателят навлиза в последната година от договора си с „червените дяволи“ и изглежда вече мисли за ново предизвикателство. Подобни слухове се появяват периодично, но сега холандецът даде знак за тяхната правота.

Робин ван Перси приключи най-неуспешния си сезона във Висшата лига за последните пет кампании, реализирайки само 10 попадения.

„Трябва да си направя оценка за ситуацията. Трябва да разбера какво всъщност искам. Ако нещата се влошат и няма да мога да играя много през следващия сезон, няма да съм в добра позиция за Евро 2016 през следващото лято“, заяви Ван Перси.

„Това е странна, трудна ситуация. Нова ситуация, звучи по-добре. Трябва да разсъждавам реалистично. Моята амбиция е да играя редовно през следващите години. Но трябва да мисля и за семейството си преди да взема това решение“, добави нападателят на Манчестър Юнайтед.

„Аз съм от хората, които обичат семейното си положение. Мисля, че е фантастично да гледам щастливите си деца и съпругата си. Това е важното за мен, когато обмислям бъдещето си“, допълни Ван Перси.