Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал за пореден път показа, че няма да остави критиците си на мира, особено ако последните се озоват на пресконференцията му след мача. Точно това се случи след съботното 1:1 срещу Челси в 25-ия кръг на Висшата лига, когато холандецът се скара не с един, а двама представители на медиите.

Конфликтът между двете страни се случи към края на брифинга, като наставникът на „червените дяволи“ сметна, че по негов адрес се правят подмятания относно уволнението му.

Ето и диалогът между страните:

Журналист А: Макар че днес изпуснахте 2 точки, представянето на отбора се подобрява. Смятате ли, че е това е важно, след като клубът се опитва да ви замени. Мислите ли, че така показвате своята стойност за Юнайтед?

ЛвГ: Да не би да сте разговаряли с Ед Уудуърд (изпълнителният директор на Юнайтед – б.р.)?

Журналист А: Е, клубът не отрича това...

ЛвГ: Какво трябва да отричат? Аз не им се меся (на ръководството). Защо клубът трябва да отрича нещо, когато Вие сами измисляте истории?

Журналист А: Не съм сигурен, че знаете за какво пиша аз...

ЛвГ: Окей, значи: не говорите с Ед Уудуърд, не говорите с фамилия Глейзър и си измисляте история. А после аз трябва да отговарям на този въпрос. Няма да отговоря. И ще повтарям едно и също всяка седмица. Сега мога да кажа, че утре Вие ще бъдете уволнен. Как Ви е името? (Журналистът го казва – б.р.) Ето, сега даже ще Ви назова по име. По-добре се тревожете за жена си, може би имате деца или племенници.

(Малко по-късно в брифинга следва и втора престрелка)...

Журналист Б: Много се говори за един Ваш предшественик и затова, че той успяваше да се възползва от т.нар. „Фърги тайм“. Беше доста известен. Мислите ли, че сега нещата стоят точно по противоположния начин?

ЛвГ: Окей, пишете каквото там сте решили... Може би също така си спомняте и първите години на Фърги.

Журналист Б: Твърде млад съм. Ще трябва татко да ми разкаже

ЛвГ: Ами значи трябва да учите, изучавайте статистика.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS