Днес ще се изиграе последният кръг във Висшата лига на Англия. Въпросителните са малко, но има интрига в част от битките в 38-ия кръг.

Сезонът беше "син", тъй като Челси на Жозе Моуриньо успя да грабне шампионската титла и то предсрочно, но в дъното на таблицата ври и кипи за Хъл Сити и Нюкасъл.

В местата за Европа също е интересно.

Ще започнем с нещата в дъното на таблицата. Бърнли и КПР вече са участници в Чемпиъншип, но за Хъл Сити и Нюкасъл всичко е въпрос на един мач, и то финален.

Хъл посреща Манчестър Юнайтед и трябва да търси задължителен успех, но това няма да им гарантира спасението, те ще трябва да чакат развитието на мача на Нюкасъл срещу Уест Хем. "Тигрите" ще срещнат "червените дяволи", които доиграват сезона. Тук нещата клонят към знак 1, но домакините имат хроничен проблем при отбелязването на попадения. За 37 мача те са реализирали 33, а са допуснали 51. Двубоят може на наблюдавате по телевизия Diema Sport от 17:00 часа.

Нюкасъл ще търси успеха срещу Уест Хем. "Чуковете" също вече довършват сезона, а дали ще се опитат да пречупят домакините ще стане ясно по-късно тази вечер. Нюкасъл спечели едва 1 точка от последните 10 мача. При успех на Хъл над Юнайтед равенството ще изхвърли "свраките" от елита, но това едва ли е по вкуса на домакините.

Интригата за местата в Европа е най-вече за Лига Европа. Там Ливърпул и Тотнъм имат преднина пред Саутхемптън в рамките на 2 и 1 точка. Ливърпул има 62, "шпорите" са с 61, а "светците" с 60.

"Червените" от Мърсисайд гостуват на Стоук Сити в доста тежък мач, Тотнъм гостува на "карамелите" от Евертън, а Саутхемптън гостува на Манчестър Сити и има тежката задача да се бори за успехи да се надява на благоприятно развитие в другите две срещи.

На Арсенал трябва само точка в домакинството на УБА, за да вземе третото място, което да прати "артилеристите" директно в груповата фаза на Шампионската лига. Срещата може на наблюдавате по Нова Спорт от 17:00 часа, както и на Gong Play.

Шампионите от Челси затварят сезона с домакинство на Съндърланд и ще може да гледате срещата по Диема, както и на Gong Play.

Мачовете обещават интрига до края.