Рекордната покупка на Манчестър Юнайтед Анхел Ди Мария е готов да дебютира за клуба още утре в двубоя срещу Бърнли от третия кръг на Висшата лига. Това разкри мениджърът на 20-кратните шампиони Луис ван Гаал, като разкри, че другото ново лице в тима – Маркос Рохо все още е далеч от първия си мач за „червените дяволи“.

За аржентинския защитник Юнайтед брои 16 милиона паунда на Спортинг Лисабон преди седмица, но той все още има проблеми с изваждането на работна виза. Според някои медии пречките се създават от трета страна, която е намесена по трансфера.

От своя страна Ди Мария няма да има подобни главоболия, тъй като разполага и с италиански паспорт, което ще му позволи да играе в двубоя на „Търф Муур“.

„Няма как да променя законите в Аржентина“, каза Ван Гаал. „Аз съм просто мениджър на Манчестър Юнайтед. Това може би е най-големият клуб в света, но не мога да променям закони, затова трябва да им се подчиним. Отнема ни повече време, отколкото аз намирам за приемливо, но президентът на Аржентина това не го интересува.“

„Ди Мария е достатъчно готов, за да играе. Той вече изигра един мач за Реал Мадрид. Той има страхотно желание да е на терена. Той иска да помогне на Манчестър Юнайтед“, допълни холандският специалист.