Треньорът на Пари Сен Жермен Лоран Блан е изненадващият нов кандидат за мениджърския пост в Манчестър Юнайтед. Очевидно на „Олд Трафорд“ обсъждат всякакви варианти в опит да избегнат назначението на Жозе Моуриньо.

Бъдещето на френския специалист на „Парк де Пренс“ изглежда под сериозна въпросителна след отпадането на тима от Шампионската лига, която беше с приоритет през този сезон. Макар че Блан води преговори за нов договор още от декември, той може и да не получи такъв въпреки осигурената титла в Лига 1 и наскоро спечелената Купа на Лигата.

Моу задължително иска трима, ако поеме Юнайтед

Така Блан може да се окаже с нова месторабота от следващия сезон, като в Юнайтед странят от Моуриньо по една-единствена причина. Оттам имат подозрения, че португалеца ще иска да назначи собствен екип от помощници и така да се отърве от легендата на клуба Райън Гигс. Уелсецът в момента е първи асистент на настоящия мениджър Луис ван Гаал, като не е тайна, че бордът на директорите иска в даден момент да го назначи начело на отбора.

Юнайтед плаща 5 милиона на Моуриньо, за да НЕ поеме отбора?

На този етап очевидно „червените дяволи“ са получили индикации, че Блан е готов да работи с Гигс, с когото играха заедно на „Олд Трафорд“ в дните им на футболисти. Лоран Блан носи екипа на Юнайтед в периода 2001-2003 година, като записа 75 мача за отбора и спечели шампионската титла за сезон 2002/2003, след което прекрати кариерата си на играч.