Астън Вила сложи край на серията от 6 поредни победи на Манчестър Юнайтед, след като двата тима направиха равенство 1:1 в мач от 17-ия кръг на Премиършип.

Възпитаниците на Луис Ван Гаал прекъснаха серия от шест поредни победи във Висшата лига и останаха на трета позиция във временното класиране с 32 точки, на 7 точки зад лидерите Челси и Манчестър Сити.

"Червените дяволи" започнаха двубоя на "Вила Парк" с Уейн Рууни, Хуан Мата, Робин ван Перси и Радамел Фалкао в предни позиции, но въпреки това не създадоха много положения пред Брад Гузан и трябваше да се задоволят с точката.

Домакините откриха резултата на "Вила Парк" в 18-ата минута, когато Кристиан Бентеке овладя центриране от фаул в дясно в наказателното поле и с прецизен удар в далечния ъгъл не даде шансове на Давид де Хеа.

След почивката възпитаниците на Луис ван Гаал заиграха по-добре и стигнаха до изравнителен гол. Негов автор бе Фалкао, който се разписа с глава след центриране на Ашли Йънг.

В 65-та минута Гейбриъл Агбонлахор получи директен червен картон за грубо влизане в краката на Ашли Йънг, но гостите не се възползваха от численото си преимущество и до края почти не застрашиха вратата на Вила.

След това равенство Манчестър Юнайтед остава на трето място с 32 точки, докато Астън Вила се изкачи до 12-то място с 20 точки.