Крилото на Манчестър Юнайтед Ашли Йънг призна, че след идването на Луис ван Гаал като мениджър най-накрая се е усетил като пълноправен член на отбора.

29-годишният футболист кара своя 4-и сезон в тима след трансфера си от Астън Вила през 2011 година. Въпреки това той призна, че му е трябвало доста време, докато се почувства като част от клуба.

„Огледах се и си помислих, че съм един от шестте или седемте футболисти, които са най-дълго време тук. Там, където дойдох като младеж, сега всички ме знаят по име“, коментира Йънг.

„Наистина някои от моите колеги споменават моето име, когато говорят за шегаджиите и образите в съблекалнята. Винаги е приятно да чуеш това. Нужен е добър отборед дух, а ние разполагаме с такъв тук. Винаги сме го имали.“

„Когато за първи път дойдох тук, познавах някои от момчетата от английския национален отбор, но наистина не знаех какво да очаквам. Когато вече свикнеш с всичко в даден клуб, твоят характер започва да се разкрива все повече и повече.“

„Когато играеш в един отбор с Видич, Рио (Фърдинанд) и Евра – това са не само големи характери, но и капитани – е нужно всички да повишат нивото си и да гонят такъв статут. При мен определен осе случи. Сега давам повече съвети и се опитвам да помогна на младите момчета, но това е работата на всеки. Всички си помагаме“, допълни Йънг.